.....................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ * έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *

~

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ




Η Εθνική έρευνα για την Διαφάνεια στην Ελλάδα διεξάχθηκε από την εταιρία Public Issue από το 2007 μέχρι και το 2012.
Είναι μια δράση που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει σαν σκοπό να αναδείξει τα προβλήματα της διαφθοράς και να αναλύσει πως προκαλείται η διαφθορά , σε ποιες κοινωνικές ομάδες την συναντάμε, σε ποιες περιοχές και γενικότερα γίνεται μια πλήρη ανάλυση ανά Νομό-Δήμο , δημόσιο η ιδιωτικό φορέα.

Δυστυχώς στην έρευνα βλέπουμε να υπάρχει στις πρώτες θέσεις η περιοχή του Νομού Αρκαδίας και την πόλης της Μεγαλόπολης!.

Νοσοκομεία-Εφορίες-Πολεοδομίες-ΙΚΑ- ΔΕΗ-Δήμοι είναι μερικοί από τους πρωτοπόρους στην Διαφθορά.

Θέλω να σας τονίσω - επειδή θα γίνει μεγάλος ντόρος- ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι ξεκάθαρο αν αφορούν αποκλειστικά τον Δήμο Μεγαλόπολης σαν λειτουργία υπηρεσιών αλλά ίσως σαν μια γεωγραφική περιοχή που οι ερωτηθέντες εμφανίζονται να έχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό προβλήματα με τη διαφθορά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα οι καταγγελίες που έγιναν αφορούν την Διοίκηση του Δήμου και την ευθύνη του Δήμου, ούτε το ανάποδο βέβαια , ότι όλα πάνε μια χαρά και εδώ στην Μεγαλόπολη έχουμε ¨καθαρά χέρια¨!!!


Δυστυχώς από την ανάλυση της έρευνας δεν μπορούμε να δούμε ποιες ακριβώς υπηρεσίες έχουν τόσο μεγάλα ποσοστά διαφθοράς στην Μεγαλόπολη και στην Αρκαδία αλλά δεν μας προκαλεί βέβαια καθόλου έκπληξη το ότι η περιοχή μας είναι τόσο ψηλά!!
Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι η περίοδος της έρευνας ( 2007 - 2012) είναι απλά ένας ενδεικτικός χρόνος που  έγινε η έρευνα .
Φοβάμαι όμως ότι από σήμερα κιόλας πολλοί θα αρχίσουν  να τσακώνονται στην Μεγαλόπολη, για το ποιος είναι ποιο πολύ διεφθαρμένος και ποιος λιγότερο.
Καλό θα είναι να αντιληφθούμε όλοι μας ότι χτυπάει ακόμα ένα καμπανάκι στην περιοχή μας και οι ευθύνες για τέτοιες μαύρες πρωτιές δεν είναι λίγων αλλά πολλών. Καλό θα είναι να υπάρξει ένας έλεγχος  άμεσα για να ξεκαθαρίσουν πολλά σκοτεινά σημεία.
Τέλος θα πρέπει να ντρέπονται όλοι όσοι έχουν συμβάλει και η Μεγαλόπολη για ακόμη μια φορά είναι στην κορυφή κακών ειδήσεων , που για μια ακόμη φορά καταφέρνουμε να γίνουμε ρεζίλι.


Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την έρευνα
__________________
Πηγή: http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2013/03/blog-post_2927.html#ixzz2OITXPYEM