.....................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ * έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *

~

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της γέφυρας Μάναρι




  •  Επικαιρότητα 

Στο πρόγραμμα του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ « Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα» εντάχθηκε ο καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου των αναγνωρισμένων μνημείων Γέφυρας και Στάσης Μάναρη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μαναριωτών και συνδιοργανωτή το Δήμο Τρίπολης. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 10:00.
Σημείο συνάντησης η Γέφυρα Μάναρη.
Η εθελοντική αυτή συμμετοχή και προσφορά ήταν  η έμπρακτη απόδειξη της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας του καθενός μας, της αγάπης αλλά και της εκπλήρωσης του χρέους μας προς τον τόπο μας.
~~~~~***~~~~~

Βρίσκονται 15 χλμ. μακριά από την Τρίπολη, στον άξονα της σιδηροδρομικής γραμμής 
Τρίπολη – Καλαμάτα, όπου υπάρχει και η ομώνυμη Στάση “Μάναρι”. Στο 13οχλμ. του παλαιού οδικού άξονα Τρίπολη – Καλαμάτα υπάρχει στροφή προς Μάναρη. Σε απόσταση 2 χλμ. από τη στροφή είναι η Γέφυρα και η Στάση “Μάναρι”.
Από το νέο Εθνικό δρόμο Τρίπολη – Καλαμάτα απέχουν ελάχιστη απόσταση ανατολικά και η πρόσβαση γίνεται με έξοδο αμέσως μετά τα διόδια “Γέφυρας Μάναρη” στον κλάδο προς Καλαμάτα.
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ακόμη είσοδος και έξοδος Μάναρη στον κλάδο Καλαμάτα-Αθήνα.
Είναι η μεγαλύτερη λίθινη θολωτή και η μοναδική κοιλαδογέφυρα της Ελλάδας. Καλύπτει τόξο 39ο 45’ και έχει ακτίνα κύκλου 165,84 μέτρα. Εσωτερικά έχει μήκος 113,943 μέτρα και εξωτερικά 117,257 μέτρα. Έχει οκτώ (8) ανοίγματα (καμάρες) με 12,5 μέτρα το καθένα. Το μέγιστο ύψος της είναι 21 μέτρα και το πλάτος της είναι 4,25 μέτρα.

Μελετήθηκε, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη γαλλική εταιρεία Societe Anonyme Internationale de construction et denterprise des Tranaux Publiques (Ανώνυμη Διεθνής Εταιρεία Κατασκευών και Εργολαβικών Έργων). Τα σχέδιά της είναι της περιόδου 1890 – 91 από το Γάλλο αρχιμηχανικό Α.Cotteland. Αρχιμηχανικός κατασκευής ήταν ο P. Lepeche.
Η κατασκευή της έγινε μεταξύ των ετών 1892 – 1896.
Υπάρχει σχεδιάγραμμα κατασκευής της Γέφυρας σε κλίμακα 1/100, μήκους δύο περίπου μέτρων Χ 0,30 μ. και χειρόγραφα επιμετρητικά στοιχεία των εκτελεσθεισών εργασιών κατασκευής στα γαλλικά από 14 σελίδες Α3 και ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 1896. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει, ότι η κατασκευή της γέφυρας τελείωσε το 1896. Ο σιδηροδρομικός άξονας Μύλων – Καλαμάτας λειτούργησε το έτος 1898.
Η πέτρα της Γέφυρας και της Στάσης είναι ντόπια. Η γνωστή Μαναραίικη πέτρα. Είχαν ανοιχτεί νταμάρια στον παρακείμενο ορεινό όγκο "Σπαρτιά" και με ντεκοβίλ την έφερναν στο χώρο της Γέφυρας για πελέκημα και χτίσιμο. Εργάστηκαν Γάλλοι και Ιταλοί τεχνίτες, αλλά και Έλληνες. Και γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά της πέτρας και για το χοντρό πελέκημά της.
Από της κατασκευής της η Γέφυρα δε χρειάστηκε ποτέ παρέμβαση για επισκευή ή συντήρρηση και τι πέρασαν πάνω της χιλιάδες δρομολόγια τρένων και εκατομμύρια τόνοι βάρος και δεν επηρεάστηκε ποτέ από φυσικά φαινόμενα.
Στην άκρη της γέφυρας βρίσκεται το κτίριο της Στάσης “Μάναρι”. Κτίστηκε το έτος 1897 με πέτρα ίδια με εκείνη της γέφυρας. Έχει το παραδοσιακό σχέδιο Στάσης της εποχής εκείνης. Είναι αληθινό κομψοτέχνημα.
Η Γέφυρα και η Στάση "Μάναρι" είναι τοπόσημα και σημεία αναφοράς για τους κατοίκους του χωριού Μάναρη, της ευρύτερης περιοχής, της Αρκαδίας, αλλά και των ταξιδιωτών του σιδηρόδρομου. Άλλοτε ο χώρος της Γέφυρας και της Στάσης έσφυζε από ζωή και κίνηση. Το τρένο ήταν το μοναδικό μέσον για την διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων της περιοχής.

Σήμερα το κτίριο της στάσης είναι ερειπωμένο με ορθάνοιχτα παράθυρα και πόρτες και κατεστραμμένα ταβάνια, εγκαταλειμμένο από κάθε ανθρώπινη έγνοια και φροντίδα. Η Γέφυρα δε έχει υποστεί πρόσφατα ακρωτηριασμό των άκρων της από τους εργολάβους "εκσυγχρονιστές – ανακαινιστές", της γραμμής που γκρέμισαν κάτω από τη Γέφυρα τρεις λαξευμένους ογκόλιθους της στέψης – ο ένας ήδη εξαφανίστηκε και δεν τον αναζήτησε κανείς!! – και έβαλαν στη θέση τους τσιμέντο, ενώ κάλυψαν πάλι με τσιμέντο άλλους στα άκρα της.

Για να αποφύγουν δε τις διαμαρτυρίες μας κάλυψαν το τσιμέντο με πρόχειρη και άσχετη επένδυση, που φαντάζει από μακριά και δημιουργεί αλγεινή εντύπωση και στους πλέον ανίδεους. Η άμεση αποκατάσταση του Μνημείου είναι πλέον υποχρέωση των αρμοδίων Αρχαιολογικών Υπηρεσιών και των Αρχιτεκτόνων του Ο.Σ.Ε.

Και η Γέφυρα και η Στάση “Μάναρι” έχουν χαρακτηριστεί μνημεία που “χρήζουν ειδικής κρατικής προστασίας …” (ΦΕΚ 391/Β/25.6.1985 και 1353/Β/14.9.2006).

Ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Κων/νος Συρμακέζης σε απαντητική του επιστολή προς το Σύνδεσμό Μαναριωτών αναφέρει:

"...Ήδη εκπονείται στο εργαστήριό μας Διπλωματική εργασία, το βασικό αντικείμενο της οποίας είναι η συμπεριφορά τη Γέφυρας αυτής σε ένα πιθανό μεγάλο σεισμό… Είμαι ευτυχής για τις ενέργειες που κάνετε να αναδείξετε τη Γέφυρα και επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσω σχετικά, όταν και όπου θεωρήσετε ότι μπορώ... “Πράγματι η φοιτήτρια τότε, Πολιτικός Μηχανικός σήμερα, Σταυρούλα Σουρτζή μελέτησε με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία της Γέφυρας και αποτύπωσε την εργασία της και τα συμπεράσματά της σε βιβλίο 215 σελίδων με τίτλο “Παραμετρική διερεύνηση στατικής και αντισεισμικής συμπεριφοράς τοξωτών λίθινων γεφυρών".

Ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. – Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – κ. Περικλής Μπούρκας σε επιστολή του αναφέρει: “… Εντυπωσιάστηκα από το κάλλος και τη σπουδαιότητα του περίτεχνου αυτού μνημείου που δικαίως θέλετε να προβάλλετε. Η παλαιότητα της Γέφυρας σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό της κάλλος και την περίτεχνη κατασκευή επιβάλλουν την ανάδειξή της σε τεχνικό και πολιτιστικό μνημείο. Για τους λόγους αυτούς πιστεύω ότι η Γέφυρα πρέπει να φωτιστεί και η μελέτη φωτισμού να γίνει με τη δέουσα στην περίπτωση προσοχή, ώστε πράγματι να συμβάλλει στην προβολή της ως ιστορικού τεχνικού επιτεύγματος..."

Επίσης ο καθηγητής το Ε.Μ.Π. - Εργαστήριο Φωτοτεχνίας – Φραγκίσκος Τοπαλής σε επιστολή του εκφράζει το θαυμασμό του για το περίτεχνο μνημείο και με πολλή χαρά αναλαμβάνει την επιστημονική καθοδήγηση φοιτητών του στην εκπόνηση Διπλωματικής εργασίας με θέμα το φωτισμό της “Γέφυρας Μάναρη”. 
Έτσι η Ηλεκτρολόγος Μηχανικός σήμερα, Μυρτώ Κανακάκη, φοιτήτρια τότε, συνέταξε τη μελέτη φωτισμού της Γέφυρας η οποία διακρίθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (http://www.flashlight.gr/images/news/090723_Myrto_Kanakaki.pdf). Η ίδια δημοσίευσε στοιχεία της μελέτης στο περιοδικό ”Ηλεκτρολόγος” και αλλού με τον τίτλο: ”Γέφυρα με τον Πολιτισμό”.

Η Γέφυρα Μάναρη έγινε αντικείμενο συζήτησης σε Συνέδριο Πανεπιστημιακών Τεχνικών, με εισήγηση καθηγητών του ΕΜΠ, (Συρμακέζης, Αστέρης, Αντωνόπουλος, Μαυρούλη) στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ (11, 12 και 13.7.2006) και στο Νέο Δελχί των Ινδιών (6, 7 και 8.11.2006) ως ιστορικό τεχνικό, κατασκευαστικό επίτευγμα και προτείνονται λύσεις για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της στατικότητάς της.

Σε ελάχιστη απόσταση δυτικά των μνημείων και σε σημείο ορατό από αυτά, βρίσκεται ο σταθμός διοδίων του νέου αυτοκινητόδρομου Τρίπολη – Καλαμάτα που με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ονομάστηκε σταθμός διοδίων “ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΑΝΑΡΗ”. Έτσι και οι ταξιδιώτες του αυτοκινητόδρομου βλέπουν από κοντά τη Γέφυρα, τη θαυμάζουν και αναφέρονται σε αυτή.

______________________________

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Τζένη Μπλούμφιλντ Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα: «Δύσκολη επιλογή η μετανάστευση»

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  

«Η μετανάστευση είναι προσωπική επιλογή και δύσκολη απόφαση, καθώς δεν είναι εύκολο για κάποιον να αφήσει την πατρίδα του. Από την άλλη, όμως, η κινητικότητα, ιδίως ανάμεσα στους επαγγελματίες, δεν είναι απειλή αλλά αντίθετα μπορεί να είναι θετική για την οικονομία και την κοινωνία».

Η Τζένη Μπλούμφιλντ, πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έφυγε για τη Μελβούρνη σε ηλικία 4 ετών. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αυστραλία, έγινε διπλωμάτης καριέρας και επέστρεψε στη γενέτειρα για δυο ημέρες το 1997, ως μέλος διπλωματικής αποστολής από την Τεχεράνη, όπου υπηρετούσε, και ξανά χτες, έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια, ως πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα.
Με τα άπταιστα ελληνικά της -καθώς εκτός από το ότι είχε Ελληνες γονείς σπούδασε και Ελληνική Γλώσσα στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης- μίλησε στον «Α», με αφορμή τη διήμερη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη και τις συναντήσεις της με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης.
«Μεγάλωσα στη Μελβούρνη, μια πόλη αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη και τρίτη μεγαλύτερη ''ελληνική πόλη'' στον κόσμο, με μια ελληνική κοινότητα που αριθμεί 300.000 άτομα. Οι δύο πόλεις έχουν πολλά κοινά, ως σημαντικά πολιτιστικά και πολυπολιτισμικά κέντρα με σημαντικό αριθμό φοιτητών και νέων. Είναι πολύ θετικό που η Θεσσαλονίκη θα είναι Πρωτεύουσα Νέων το 2014, γιατί κι εμείς στηρίξαμε την υποψηφιότητα στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και ο δήμος Μελβούρνης έδωσε ιδέες σε προγράμματα νεολαίας, έγιναν ανταλλαγές και συζητήθηκαν προοπτικές για συνεργασία», σημείωσε.

Να δημιουργηθεί
Αυστραλοελληνικό Επιμελητήριο

Η κ. Μπλούμφιλντ θεωρεί σημαντική την επιλογή της κυβέρνησης της Αυστραλίας να στείλει για πρώτη φορά πρέσβη ελληνικής καταγωγής -και μάλιστα πρώτης γενιάς- και αναφέρεται στις προτεραιότητές της, την οικονομική και πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών. «Η αδελφοποίηση Θεσσαλονίκης - Μελβούρνης, που έγινε το 1984, είναι μια αναγνώριση της μεγάλης συνεισφοράς του ελληνισμού της Μελβούρνης και της Αυστραλίας, και αποτελεί μια σημαντική βάση για να αξιοποιηθεί η γέφυρα ανάμεσα στις δύο πόλεις. Είναι δύσκολοι οι καιροί στην Ελλάδα και θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκφράσουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας. Να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και τις εμπορικές σχέσεις, γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να στηρίξουμε την Ελλάδα. Με ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, καθώς η Αυστραλία έχει ανθεκτική και επιτυχημένη οικονομία, τη 12η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Ενας τρόπος είναι να δημιουργήσουμε ένα Αυστραλοελληνικό Επιμελητήριο, για να υπάρχει οργανωμένο πλαίσιο που θα φέρει σε άμεση επαφή εταιρίες που θέλουν να επενδύσουν εδώ ή να κάνουν εξαγωγές. Πέρσι οι εξαγωγές από την Ελλάδα στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 25%. Υπάρχουν παραδείγματα ελληνικών εταιριών, κυρίως στον τομέα των τροφίμων, που έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία, όπως μια εταιρία που έχει βάλει το ελαιόλαδο σε 650 σούπερ μάρκετ σε όλη την Αυστραλία».
Στην Αυστραλία ζουν περισσότεροι από 500.000 Έλληνες, από τους οποίους 380.000 είναι 2ης και 3ης γενιάς και 110.000 έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Στη Μελβούρνη, την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Θεσσαλονικέων με την ονομασία «Λευκός Πύργος» διοργανώνει το ετήσιο γλέντι με κουζίνα, μουσική και χορό από την Ελλάδα. Επίσης, τον Ιανουάριο θα έρθουν στο ΑΠΘ 12 Αυστραλοί δάσκαλοι, για να κάνουν εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, με σκοπό να διδάσκουν τα Ελληνικά σε κρατικά σχολεία στην Αυστραλία.

____________________________

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΚΛΑΡΗ
Δημοσιεύτηκε στην εφημ.  ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πελοποννησιακά Θέματα: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ Τ...

Πελοποννησιακά Θέματα: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ Τ...: Π αμπελοποννησιακό συλλαλητήριο κατά των νέων συσβάσταχτων μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσουν στην Τ..
.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΟΥ ΣΤΟ ΡΟΕΙΝΟ!!! ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Οι επισκέπτες του Ροεινού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μέλι και τα καρύδια της περιοχής που παράγονται άφθονα και έχουν εξαιρετική ποιότητα.
ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!!!!




ΠΗΓΗ...www.kalimera-arkadia.gr

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

End National Debt (Τέλος στο Ελληνικό Χρέος) !!!!!!!!!!!


Την Κυριακή το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση ενώπιον εκατοντάδων συγκεντρωμένων που πήγαν εκεί για να ακούσουν μια… μεγάλη είδηση από το στόμα του ομογενούς καθηγητή Μανώλη Λαμπράκη, προέδρου του οργανισμού End National Debt (Τέλος στο Ελληνικό Χρέος).
Σε ταυτόχρονη μετάδοση μέσω του διαδικτύου, σε όλο τον κόσμο, τόσο ο κ. Λαμπράκης όσο και ο φερόμενος ως βασικός εμπνευστής του σχεδίου σωτηρίας της Ελλάδας και χρηματοδότης της προσπάθειας Αρτέμις Σώρρας ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων ότι:

Τα 600.000.000.000 (δισεκατομμύρια) δολάρια που προορίζονται για την εξαγορά του παγκόσμιου ελληνικού χρέους αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας έχουν κατατεθεί -υπό τη μορφή ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου- στην κεντρική τράπεζα του Καναδά και ότι το καταθετήριο έχει παραδοθεί στο ελληνικό προξενείο του Τορόντο.

Μοναδικός όρος για την εκταμίευση του ποσού είναι η διενέργεια πλήρους λογιστικού ελέγχου στα έσοδα και τα έξοδα του ελληνικού κράτους προκειμένου να μην υπάρξει κατασπατάληση των πόρων αυτών.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μακροχρόνιο δάνειο που μπορεί να φτάσει σε χρόνο αποπληρωμής ακόμη και τα 100 χρόνια, με επιτόκιο που ανέρχεται στο 0,5%.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν διαθέσιμα και περαιτέρω κεφάλαια, εφόσον χρειαστεί. Υπάρχουν όσα χρήματα απαιτούνται, είπε ο κ. Σώρρας.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι για την Κύπρο το ποσό που κατατέθηκε είναι αντίστοιχα 48.976.500.000 δισ. δολάρια καθώς το αντίστοιχο αμερικανικό ομόλογο ήταν αυτού του ύψους και ότι θα κατατεθούν και τα υπόλοιπα χρήματα ως τα 50 δισ. Ειδικά για την περίπτωση της Κύπρου, θα υπάρχει μηδενικό επιτόκιο.

Ειδικά για την Κύπρο ανακοινώθηκε ότι κλιμάκιο της Οργάνωσης End βρέθηκε στην Κύπρο προσκεκλημένη του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για συζητήσεις πάνω στην προσφορά της Οργάνωσης.

Αυτό που πάντως προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ανακοίνωση ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ,πριν από λίγες ημέρες, στελέχη της End που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη προσεγγίστηκαν από κρατικούς αξιωματούχους 24 κρατών προκειμένου να τους ζητηθούν χαμηλότερα δάνεια για κράτη όπως η Σερβία, η Αίγυπτος, το Μεξικό και η Ουκρανία.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η End προχωρά στην ίδρυμα μιας νέας τράπεζας,της Cyprous Motherland Bank (Τράπεζα Πατρώας Γης Κύπρου) με κεφάλαιο 20 δισ. δολαρίων. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για την εξαγορά εδαφών που ανήκουν σε ελληνοκύπριους αλλά βρίσκονται στα κατεχόμενα. Προκειμένου, όπως τονίστηκε να πωλούνται και να τα αγοράζει η Τουρκία θα τα αγοράζουμε εμείς. Και όποτε θελήσει ο οποιοσδήποτε να τα επαναγοράσει θα μπορεί να τα πάρει καταβάλλοντας ακριβώς το ίδιο τίμημα.

Μετά το τέλος των αρχικών τοποθετήσεων το λόγο έλαβαν αρκετοί ομογενείς οι οποίοι -μέσω διαδικτυακής σύνδεσης Skype- τοποθετήθηκαν επί της πρωτοβουλίας και της δράσης της End.


Νίκος Δ. Καβουρίνος
- Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά
- Μέλος Δ.Σ. ΕΦΕΕΑ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΘΑΜΜΕΝΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ!


  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ   


Έσπασε όπως φαίνεται το απόστημα με τα σκουπίδια. Μετά τις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις υπαλλήλων καθαριότητας που έθαβαν απορρίμματα του δήμου Τριπόλεως στον δήμο Μεγαλόπολης δίπλα ακριβώς από τον ποταμό Αλφειό έχει κινητοποιήσει όχι μόνο τις εισαγγελικές αρχές αλλά και ειδικό κλιμάκιο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μιας που υπάρχει φόβος και για θάψιμο τοξικών αποβλήτων...

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτή την ώρα γίνεται αυτοψία στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον ποταμό Αλφειό, κάτω ακριβώς από την κοινότητα της Γέφυρας, δίπλα στην παλιά εθνική οδό στον δήμο Μεγαλόπολης. Επίσης θα πρέπει να γίνει φίλο και φτερό η σύμβαση που έχει συνάψει ο δήμο Τριπόλεως με τον εργολάβο μιας που πολλοί κάνουν λόγο για σύμβαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Δυστυχώς ο δήμαρχος Τριπόλεως Γ. Σμυρνιώτης είναι και πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου. Δηλαδή η λύση που προτείνει είναι όλοι οι δήμοι να θάβουν νύχτα τα σκουπίδια στους διπλανούς του δήμους.

και για την μεταφορά...
Ν.Δ.Κ.
________________________________

http://dimotikosafari.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1426.html