.....................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ * έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *

~

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εθελοντές καθάρισαν σήμερα το πρωί την ιστορική γέφυρα στο χωριό Μάναρη...


Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos & video)

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα" και σε συνεργασία με το δήμο Τρίπολης εθελοντές καθάρισαν σήμερα το πρωί την ιστορική γέφυρα στο χωριό Μάναρη... Μια δράση που αποσκοπεί στην γενικότερη ανάδειξη της Γέφυρας και αποτελεί μία πρώτη ενέργεια για τον τελικό σκοπό που είναι ο φωτισμός της Γέφυρας.
Για το φωτισμό της γέφυρας έχει γίνει μελέτη και έχει συνολικό κόστος 30χιλιάδες ευρώ το έργο και αναζητείται κάποιος φορέας ή ιδιώτης να το αναλάβει....
Επίσης γίνονται γενικότερα προσπάθειες για την γέφυρα για μεγάλυτερη διαφήμιση και ανάδειξή της καθώς και για συντήρηση του σταθμού του Μάναρη- σταθμός -που -όπως όλοι οι σταθμοί του τρένου- αποτελεί κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής αλλά έχει εγκαταληφθεί στην τύχη του...
Στη σημερινή πρωτοβουλία συμμετείχαν εθελοντές κυρίως από το δήμο Τρίπολης με μηχανήματα, ενώ στο συντονισμό(έκοψε και ο ίδιος χόρτα) ήταν ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την περιοχή Κώστας Κατσαφάνας... Παρών και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αττικής των Μαναριωτών Παναγιώτης Σιαμπέκος, ενώ στο χώρο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταλούμης και ο ΔΣ Δημήτρης Τασιγιαννάκης, ενώ παρών ήταν και ο ΔΣ Νίκος Τσιαμούλος.
Να επισημάνουμε πως οι εργασίες καθαρισμού αφορούσαν στην αποψίλωση του χώρου από τα χόρτα,(σκουπίδια δεν υπήρχαν) ώστε να αναδειχθεί η γέφυρα - που έχει κατασκευαστεί το 1891 και αποτελεί τη μοναδική γέφυρα που είναι καμπυλωτή και είναι ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα στη χώρα.
Ελένη Τράκα

Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)
Καθάρισαν την γέφυρα Μάναρη.... (Photos&video)

Ίλιον News online: Παγγορτυνιακό Αντάμωμα στο Ίλιον που πραγματοποίησ...

Ίλιον News online: Παγγορτυνιακό Αντάμωμα στο Ίλιον που πραγματοποίησ...: στο 2ο ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ    Π άνω από 1.500 Γορτύνιοι κατέκλυσαν την Παρασκευή 21-9 το υπαίθριο θέατρο «Αντώνης Τρίτσης» σ...

paradosiakoi xoroi gortynias                                                                                                   Στιγμιότυπο από το 1ο ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ (φωτό: Βασ. Κουτρουμάνου)

*από το:http://e-gortynia.gr/read-gortynia-today/173-paggortyniaki.html

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δημήτρης Στρατούλης: Να μετατρέψουμε την απεργία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό


    ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ*

    Η κυβέρνηση προωθεί με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, τη μεγαλύτερη ιστορικά λεηλασία του λαού και της χώρας ολοκληρώνοντας την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν όλα τα προηγούμενα μνημονιακά μέτρα.
    Η συγκυβέρνηση, η τρόικα και το κεφάλαιο το μόνο που φοβούνται είναι οι λαϊκές αντιδράσεις, οι οποίες, εξαιτίας της αγριότητας των προωθούμενων μέτρων, αναμένεται να γενικευτούν.
    Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, με τη σχεδιασμένη κλιμάκωσή της, με την πιο πλατιά συσπείρωση και ενότητά τους, μπορούν να ακυρώσουν το νέο καταστροφικό πακέτο μέτρων. Μπορούν να ξεπεράσουν τη νωθρή ή και συμβιβαστική στάση συνδικαλιστικών ηγεσιών, να πάρουν στα χέρια τους και να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία και την κλιμάκωση της πανεργατικής απεργίας, να δώσουν νικηφόρα προοπτική στους αγώνες τους.
    Μπορούν μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων τους να διαμορφώσουν ένα διακριτό πλατύ αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα, που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και σε όλες τις κλίμακες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του σε διεκδικητική, ριζοσπαστική, ταξική κατεύθυνση.
    Οι μνημονιακές πολιτικές και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν θα ανατραπούν στους δρόμους των αγώνων και όχι στα τηλεοπτικά κανάλια ούτε στους διαδρόμους της Βουλής.

    * Ο Δ. Στρατούλης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής

     
     
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/09/2012 - εφημ. Η ΑΥΓΗ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τη μεγάλη, ανατροπή και στην Αρκαδία, και εξέλεξε Βουλευτή…


      Εκλογές - Αρκαδία 2012   

    Παραθέτουμε τ’ Αποτελέσματα, χοντρικά, και των δύο Εκλογικών ημερών… τα οποία, δεν άγγιξαν τον κόσμο…· δυστυχώς, ούτε οι νικητές πανηγύρισαν αφού, κι αυτή τη νίκη, «ως ήττα» την είδαν…· με τέτοια οικονομική κατάρρευση και τέτοια χάλια… ποιος έχει νου να συγκρίνει και ν’ αναλύσει τ’ αποτελέσματα… αφού, εδώ «έχασε η μάνα το παιδί, και το παιδί τη μάνα»! Τέλος πάντων… Το χαρακτηριστικό, αυτών, των «δίκροκων» Εκλογών, ήταν η κάθετη πτώση των δύο μεγάλων Κομμάτων συγκριτικά, με τις προηγούμενες Εκλογές, απώλεσαν το 50%- και, ιδιαίτερα, του ΠΑΣΟΚ, που, συρρικνώθηκε στα, προ 35ετίας, ποσοστά, με κίνδυνο, μελλοντικά, να εξαφανιστεί! Από το «γκρέμισμα» αυτό, δεν κατόρθωσαν “να πιαστούν από ‘να κλαρί” και να διασωθούν, ούτε τα πρωτοκλασάτα στελέχη, των δύο Κομμάτων -κυρίως του ΠΑΣΟΚ– τα οποία φιγουράριζαν στις πρώτες θέσεις, για 10ετίες!

    Για την Αρκαδία, από τον Α΄ γύρο, εκλέχτηκαν, από πλευράς Ν.Δ., ο Ανδρ. Λυκουρέντζος –αναμενόταν η νίκη του– και, από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο, για δεύτερη φορά βουλευτής, Οδ. Κωνσταντινόπουλος… Είναι γνωστά τα βιογραφικά και των δύο… ενώ, ο Ανδρ. Λυκουρέντζος προχώρησε, ακόμη, αναλαμβάνοντας το Υπ. Υγείας εκφράζουμε τις ευχές μας για επιτυχία– διασώζοντας, την Αρκαδία, από την Αρκαδική «Κυβερνητική απουσία» αν και οι, Δημ. Αβραμόπουλος (Υπ. Εξωτερικών) και Πάνος Παναγιωτόπουλος (Υπ. Άμυνας), είναι Αρκάδες… πλην, όμως, είναι σαν «να δηλώνουν Λοχαγοί χωρίς τα τρία αστέρια»! Ο Κ. Βλάσης, καθόλα «Σαμαρικός», αποτελεί, στο μέλλον, μια Δεξιά παρακαταθήκη, για την Αρκαδία….


    Σταματάμε στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, πανελλαδικά, ήλθε 2ος, ανεβάζοντας το, κάποτε, πενιχρότατο ποσοστό του, κατά 25 μονάδες! Η άνοδος, αυτή, θα δείξει… αφού υπάρχει δρόμος ακόμη… Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, και στην Αρκαδία, έκανε τη μεγάλη, ανατροπή και εξέλεξε Βουλευτή… κάτι, που, πρέπει, να καταγραφεί στην εκλογική ιστορία του Νομού! Και ποιον βουλευτή; ας τον δούμε:


    Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1954. Είναι γιατρός πνευμονολόγος με διδακτορικό τίτλο και υπηρετεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης την περίοδο 1986-1990. Ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό «Αρκάδων Κοινόν» το 2002 και το 2006 για τη Νομαρχία Αρκαδίας και το 2010 με το συνδυασμό «Μαντινειακή Συμπολιτεία» για το Δήμο Τρίπολης. Υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009. Ανένταχτος στο χώρο της αριστεράς.
    Θα σταθούμε στον Κώστα Ζαχαριά αφού, είναι ένας άνθρωπος που, όλα τα χρόνια ζούσε και ζει ανάμεσά μας, αθόρυβα, πολύ σεμνός και συμπαθής –ο γιος του μαρμαρά-, ευγενικός μέχρι «ντροπαλός», εξαιρετικός επιστήμων και, πάνω απ’ όλα, «αφάκελος»! Ανέκαθεν, από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, υπηρετεί μ’ ευσυνειδησία και “ιερό χρέος” τον Αρκάδα και, είθε όλοι οι Γιατροί της χώρας, να συμπεριφέρονται όπως ο Κ.Ζ.! Είναι τιμή, για τη Βουλή των Ελλήνων, να έχει τέτοιους ανθρώπους στα, εντός της, και τιμή, για την Αρκαδία, που στέλνει στο Κοινοβούλιο τέτοια «διαμάντια»! 
    Ναι· εδώ, και στο πρόσωπο, του Κ. Ζαχαριά, δεν κολλούν ερωτηματικά, υπονοούμενα σχόλια, ερωτηματικά και αποσιωπητικά… πολύ περισσότερο, δεν κολλά λάσπη αφού, ο ίδιος, είναι «πορσελάνη»!

    *από την εφημ. Οδός Αρκαδίας: 
    ___________________________